Home / زندگی / در کمتر از ۷ دقیقه با نشانه ها , علایم , روشهای تست و درمان افسردگی آشنا شوید
درمان افسردگی

در کمتر از ۷ دقیقه با نشانه ها , علایم , روشهای تست و درمان افسردگی آشنا شوید

برای درمان افسردگی چه باید کرد؟ آیا با نشانه های افسردگی , روش های تست آن آشنا هستيد؟ آیا می دانید علایم افسردگی چه مواردی هستند؟ بهترين درمان یا داروی ضد افسرگی چیست؟ در اين مقاله قصد داریم به تمام سوالات احتمالی شما درباره افسردگی و درمان افسردگی پاسخ دهيم.

افسردگی چیست ( معنی افسردگی )

افسردگی (اختلال افسردگی عمده) یک بیماری معمول و جدی پزشکی است که تاثیر منفی بر احساس شما، نحوه فکر کردن و نحوه رفتار شما می گذارد.

افسردگی احساس غم و اندوه و یا از دست دادن علاقه به فعالیت های یک بار لذت می برد. این می تواند منجر به مشکلات مختلفی از لحاظ احساسی و جسمی شود و توانایی فرد در کار و در خانه را کاهش دهد.

پژوهش های حاضر نشان می دهد که افسردگی به وسیله ترکیبی از عوامل ژنتیکی، بیولوژیکی، محیطی و روانی ایجاد می شود.

افسردگی شدید می تواند در هر سنی رخ دهد، اما اغلب در بزرگسالی آغاز می شود. در حال حاضر افسردگی در کودکان و نوجوانان به رسمیت شناخته شده است، هرچند گاهی اوقات با تحریک پذیری برجسته تر از خلق و خوی کم می شود. بسیاری از اختلالات خلقی و اضطراب مزمن در بزرگسالان به عنوان سطح بالای اضطراب در کودکان شروع می شوند.

افسردگی شدید، به خصوص در افراد میان سن و یا سالمند، می تواند با سایر بیماری های جدی پزشکی مانند دیابت، سرطان، بیماری های قلبی و بیماری پارکینسون همراه باشد.

این شرایط اغلب بدتر از زمانی است که افسردگی وجود دارد. گاهی اوقات داروهایی که برای این بیماریهای جسمی مصرف میشوند ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند که باعث افسردگی می شوند.

یک پزشک در درمان این بیماری های پیچیده می تواند به بهترین راهکار درمان کمک کند.علایم افسردگی

 

علایم افسردگی ( نشانه های افسردگی )

نشانه های افسردگی در افراد مختلف متفاوت هستند ولی علائم افسردگی شدید می تواند شامل موارد زیر باشد. اگر یک فرد در بیشتر روزها، تقریبا هر روز، حداقل دو هفته، علائم و نشانه های زیر را تجربه کرده باشد، ممکن است از افسردگی رنج ببرد:

 

  • احساس ناراحتی یا خستگی شدید
  • از دست دادن علاقه و یا لذت بردن از فعالیت هایی که تجربه لذت بخش داشته اند
  • تغییرات اشتها – کاهش وزن یا افزایش غیر مرتبط با رژیم غذایی
  • مشکل خوابیدن یا خوابیدن بیش از حد
  • از دست دادن انرژی یا افزایش خستگی غیر عادی
  • افزایش فعالیت بدنی بی هدف (به عنوان مثال، دست زدن یا قدم زدن) یا حرکات آرام و گفتار
  • احساس بی ارزش یا گناهکار بودن
  • دشواری تفکر، تمرکز یا تصمیم گیری
  • حرکت یا صحبت کردن به آرامی
  • احساس بی قرار یا مشکل داشتن در ثابت نشستن
  • دشواری خواب، بیداری صبحگاهی یا فراموشی
  • افکار مرگ یا خودکشی

علائم افسردگی

بعضی افراد فقط چند نشانه را تجربه می کنند در حالی که دیگران ممکن است تعداد بیشتری از آنها را تجربه کنند. این علایم افسردگی باید حداقل دو هفته طول بکشد تا تشخیص افسردگی انجام شود.

همچنین شرایط پزشکی (مثلا مشکلات تیروئید، تومور مغزی یا کمبود ویتامین) می تواند منجر به بروز علائم افسردگی شدید گردند، بنابراین مهم است که علل عمومی پزشکی را هم بررسی نماییم.

در ادامه بخوانید : چگونه پولدار شویم

آمار بیماری افسردگی

افسردگی یکی از شایعترین اختلالات روانی در ایالات متحده است. پژوهش حاضر نشان می دهد که افسردگی به وسیله ترکیبی از عوامل ژنتیکی، بیولوژیکی، محیطی و روانی ایجاد می شود.
افسردگی می تواند در هر سنی رخ دهد، اما اغلب در بزرگسالی آغاز می شود. در حال حاضر افسردگی در کودکان و نوجوانان به رسمیت شناخته شده است، هرچند گاهی اوقات با تحریک پذیری برجسته تر از خلق و خوی کم می شود. بسیاری از اختلالات خلقی و اضطراب مزمن در بزرگسالان به عنوان سطح بالای اضطراب در کودکان شروع می شوند.
افسردگی، به خصوص در افراد میان سن و یا سالمند، می تواند با سایر بیماری های جدی پزشکی مانند دیابت، سرطان، بیماری های قلبی و بیماری پارکینسون همراه باشد. این شرایط اغلب بدتر از زمانی است که افسردگی وجود دارد. گاهی اوقات داروهایی که برای این بیماریهای جسمی مصرف میشوند ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند که باعث افسردگی میشوند. یک پزشک در درمان این بیماری های پیچیده می تواند به بهترین راهکار درمان کمک کند.

میزان افسردگی در افراد بزرگسال ۱۵ ساله (۷/۶٪) برآورد شده است. همچنین یکی از شش نفر (۶/۱۶٪) بعضی اوقات در زندگی خود دچار افسردگی می شوند.  افسردگی می تواند در هر زمان، اما به طور متوسط، در ابتدای ظهور نوجوانان تا اواسط دهه ۲۰ ظاهر می شود . زنان بیشتر از مردان در معرض افسردگی هستند. برخی مطالعات نشان می دهد که یک سوم زنان در طول زندگی خود یک قسمت افسردگی عمده را تجربه خواهند کرد.

نشانه های افسردگی

عوامل خطرساز تاثیرگذار بر دلایل افسردگی

مهم ترین عواملی که بر علت افسردگی موثر هستند و می توانند منجر به افسردگی حاد شوند، عبارتند از:
سابقه شخصی یا خانوادگی افسردگی
تغییرات عمده زندگی، تروما، یا استرس
برخی بیماری های جسمی و داروها

انواع افسردگی شدید

در این قسمت انواع افسردگی های رایج و علایم افسردگی مربوطه را با هم مرور می کنیم:

 

افسردگی مزمن

افسردگی مزمن به دیستیمیا هم نامگذاری شده است. یک حالت افسردگی شدید است که حداقل دو سال طول می کشد.

یک فرد مبتلا به اختلال افسردگی مزمن ممکن است قسمت عمده دوره ها و نشانه های افسردگی شدید را همراه داشته باشد، اما علائم باید دو سال طول بکشد تا اختلال افسردگی مزمن در نظر گرفته شود.

 

افسردگی پس از زایمان

معمولا از هر ۱۰۰ خانم که زایمان کرده اند ۱۵ نفر دچار افسردگی پس از زایمان می شوند. در حالت شخص بیمار ممکن است رفتارهای نامتعارف بی احساسی سرد مزاجی نسبت کودک و همسر خود داشته باشد. همچنین از برقراری ارتباط با سایر اطرافیان و دوستان و بستگان اجتناب می کند و سعی در گوشه گیری و تنها بودن دارد.

نشانه های افسردگی پس از زایمان شباهت های بسیار زیادی به افسردگی های رایج دارد.

علایم افسردگی شدید در زنان

علائم افسردگی پس از زایمان

علائم افسردگی پس از زایمان نسبتا خفیف و به همراه اضطراب است که معمولا ظرف دو هفته پس از زایمان رخ می دهد، که بسیاری از زنان پس از زایمان تجربه می کنند و گاهی اوقات بسیار جدی تر و خطرناک تر از مراحل بارداری و زایمان است.

زنان مبتلا به افسردگی پس از زایمان دچار افسردگی شدید در طول بارداری یا بعد از زایمان ( افسردگی پس از زایمان ) می شوند.

احساس ناراحتی شدید، اضطراب و خستگی که همراه با افسردگی پس از زایمان می باشد، ممکن است این مادران جدید برای انجام فعالیت های مراقبت روزانه برای خود و  یا نوزادانشان دچار مشکل شوند.

افسردگی روان پریشانه

افسردگی روان پریشانه هنگامی رخ می دهد که یک فرد افسردگی شدیدی به همراه برخی از انواع روان پریشی داشته باشد. مانند داشتن اعتقادات ثابت نادرست مثل دلواپسی یا شنیدن یا دیدن چیزهایی که دیگران نمی توانند بشنوند یا ببینند.

در حقیقت در تمام رفتارهای روزمره این افراد نوعی توهم مزمن حکمفرماست. نشانه های روان پریشی معمولا پایه افسردگی شدید دارند.

 

افسردگی فصلی

افسردگی فصلی با شروع افسردگی در ماه های زمستان مشخص می شود، زمانی که نور خورشید طبیعی کمتر باشد.

این افسردگی عموما در فصل بهار و تابستان کمتر می باشد. افسردگی زمستانی، معمولا همراه با انزوای اجتماعی، افزایش خواب و افزایش وزن می باشد و به طور پیش بینی شده هر ساله در زمان افسردگی فصلی باز می گردد.

 

افسردگی اختلال دو قطبی

اختلال دوقطبی کمی با افسردگی متفاوت است، اما در این فهرست گنجانده شده است.

زیرا فرد مبتلا به اختلال دوقطبی تجربه ای از حالت های ضعیف تر را دارد که با معیارهای افسردگی عمده مطابقت دارند.

در مواقعی فرد مبتلا به اختلال دوقطبی نیز دارای حالت های شدید و خشمگین و تحریک پذیر می باشد که به نام “مانیا” یا فرم کمتر نامطلوب به نام “هیپومیا” نامیده می شود.

 

نمونه هایی از انواع دیگر اختلالات افسردگی که اخیرا به طبقه بندی تشخیصی اضافه شده اند شامل اختلال اختلال خلقی تشخیصی در کودکان و نوجوانان و اختلال افسردگی قبل از قاعدگی می باشند.

درمان افسردگی و اضطراب

راههای درمان افسردگی

افسردگی، حتی موارد شدید، می تواند درمان شود. هرچه زودتر درمان شروع می شود، آن موثرتر است.

راههای درمان افسردگی معمولا با داروها و روان درمانی یا ترکیبی از دو مورد انجام می شود. اگر این درمان ها علائم را کاهش ندهند، درمان الکتروشوک (ECT) و سایر روش های تحریک مغزی ممکن است گزینه هایی برای اجرا باشد.

 

درمان افسردگی با دارو

شیمی مغزی ممکن است به افسردگی فرد منجر شود و به درمان آنها منجر شود. به همین علت ممکن است داروهای ضد افسردگی برای کمک به تغییر شیمی در مغز تجویز شود.

داروهای ضد افسردگی ممکن است برخی از بهبود در طول هفته یا دو هفته استفاده شود. مزایای کامل ممکن است برای دو تا سه ماه دیده نشود. اگر یک بیمار پس از چند هفته احساس بهبودی کند یا بهبود یابد، روانپزشک خود می تواند دوز دارو را تغییر دهد یا یک ضد افسردگی دیگر را اضافه یا جایگزین کند

در برخی موارد دیگر داروهای روانگردان ممکن است مفید باشد. مهم است که اجازه دهید دکتر شما را بشناسد که آیا یک دارو کار نمی کند یا اگر شما عوارض جانبی داشته اید.

روانپزشکان معمولا توصیه می کنند که بیماران به مدت شش یا چند ماه پس از بهبود علائم ادامه می دهند.

توصیه می شود که درمان نگهدارنده درازمدت برای کاهش خطر ابتلا به بعضی افراد در معرض خطر بالا انجام شود.

روان درمانی افسردگی

روان درمانی گاهی اوقات برای درمان افسردگی خفیف استفاده می شود؛ برای افسردگی متوسط تا شدید، اغلب روان درمانی همراه با داروهای ضد افسردگی مورد استفاده قرار می گیرد.

درمان شناختی رفتاری (CBT) در درمان افسردگی موثر است CBT نوعی از درمان است که در حال حاضر بر روی حل مسائل و مشکلات موجود متمرکز است

CBT به فرد کمک می کند تا تفکر تحریف شده را تشخیص دهد و سپس رفتار و تفکر را تغییر دهد.

روان درمانی ممکن است تنها برای فرد باشد، اما می تواند شامل دیگران نیز شود. به عنوان مثال، خانواده یا زوجین درمانی می توانند به مسائل مربوط به این روابط نزدیک کمک کنند. درمان گروهی نیز شامل افراد مبتلا به بیماری های مشابه می شود.

بسته به شدت افسردگی، درمان می تواند چند هفته یا بیشتر طول بکشد. در بسیاری از موارد، ۱۰ تا ۱۵ جلسه ممکن است بهبود قابل توجهی داشته باشد.

راههای درمان افسردگی

داروهای ضد افسردگی

داروهای ضد افسردگی داروهای موثری هستند که در درمان افسردگی مورد استفاده قرار می گیرند. آنها ممکن است به بهبود نحوه استفاده مغز از مواد شیمیایی خاصی که کنترل خلق و خو و استرس کمک می کنند کمک کنند.

ممکن است بیمار قبل از پیدا کردن یکی داروی ضد افسردگی که علائم شما را بهبود می بخشد و عوارض جانبی قابل کنترل هم داشته باشد، همچنین گاهی شاید لازم باشد که فرد چندین داروی ضد افسردگی را امتحان کند.  داروهایی که به بیمار یا یک عضو خانواده نزدیکش در گذشته کمک کرده اند اغلب در نظر گرفته می شود.

داروهای ضد افسردگی زمان زیادی که معمولا ۲ تا ۴ هفته است برای نتیجه بخشی نیاز دارد، و اغلب علائمی مانند خواب، کمی اشتها و مشکلات تمرکز قبل از برطرف شدن کامل مشکل به همراه دارد.

بنابراین مهم است که شخصی قبل از رسیدن به نتیجه گیری در مورد اثربخشی آن، دارو را شروع کند. اگر شروع به مصرف داروهای ضد افسردگی نماید، قبل از قطع مصرف آنها حتما باید با پزشک مربوطه مشورت نماید.

گاهی اوقات افرادی که داروهای ضد افسردگی مصرف می کنند احساس بهتر می کنند و پس از مصرف دارو خودشان را متوقف می کنند و افسردگی به پایان می رسد.

هنگامی که فرد و دکتر متخصص تصمیم گرفته اند وقت آن است که دارو را متوقف کند.

معمولا بعد از یک دوره ۶ تا ۱۲ ماه، دکتر به شما کمک می کند به آرامی و با خیال راحت دوز خود را کاهش دهد. توقف آنها به طور ناگهانی می تواند علائم بدی را ایجاد کند.

در بعضی موارد، کودکان و نوجوانان و جوانان زیر ۲۵ سال ممکن است در هنگام استفاده از داروهای ضد افسردگی، افکار و رفتار خودکشی افزایش پیدا کنند، به خصوص در چند هفته اول پس از شروع یا زمانی که دوز تغییر می کند.

این هشدار از اداره غذا و داروی ایالات متحده (FDA) همچنین می گوید که بیماران در تمام سنین مصرف داروهای ضد افسردگی باید حتما در طی چند هفته اول درمان، مراقب باشند.

تعدادی از کلاس های دارو در درمان افسردگی در دسترس هستند:

  • مهار کننده های بازجذب سروتونین انتخابی (SSRIs)
  • مهار کننده های مونوآمین اکسیداز (MAOIs)
  • داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای
  • داروهای ضد افسردگی غیر معمول
  • مهارکننده های بازدارنده انتخابی سروتونین و نوراپی نفرین (SNRI)

هر کلاس از داروهای ضد افسردگی بر روی یک انتقال دهنده عصبی متفاوت عمل می کند. داروهای درمان افسردگی باید پس از تجویز پزشک، حتی پس از بهبود علائم، برای جلوگیری از عود، ادامه یابد.

درمان افسردگی شدید

پیشگیری از افسردگی

در اینجا نکاتی دیگر است که ممکن است پیشگیری از افسردگی به شما یا یکی از عزیزان کمک کند:

  • سعی کنید فعال باشید و ورزش کنید.
  • تعیین اهداف واقع بینانه برای خودتان.
  • سعی کنید با افراد دیگر وقت بگذارید و حداقل یک دوست یا هم نسل مورد اعتماد اعتماد داشته باشید.
  • سعی نکنید خودتان را از بقیه جدا کنید و دیگران به شما کمک کنند.
  • انتظار می رود خلق و خوی خود را به بهبود به تدریج، نه بلافاصله.
  • تصمیمات مهمی را، مانند ازدواج یا طلاق، و یا تغییر شغل تا زمانی که احساس می کنید بهتر است، منتقل کنید.
  • تصمیمات را با دیگران که شما را به خوبی می شناسند و تصمیم گیری بیشتری نسبت به وضعیت خود دارند، بحث و مشورت کنید.

در اين مقاله فهمیدیم افسردگی چیست؟ چه نشانه هایی دارد؟ علایم افسردگی چیست و چه روش هایی برای درمان افسردگی وجود دارد! لطفا شما هم نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

نظرتان را بفرمایید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.