Home / زندگی / چگونه شخصیت محکمی داشته باشیم
شخصیت
شخصیت محکم

چگونه شخصیت محکمی داشته باشیم

در زندگی این موضوع که  بتوانیم خودمان را درک کنیم، هسته هر شخصیت است. این ۵ روش به شما کمک می‌کند تا بدانیم چگونه شخصیت محکمی داشته باشیم:

  1. شناخت خود

شناخت نقاط ضعف و قدرت خودمان، آن‌طور که به نظر می‌رسد ساده نیست. برای اینکه عیب‌ها و خوبی‌های خود را بشناسیم باید به خودمان سفری کنیم. اگر بتوانیم این کار را خوب اداره کنیم، می‌توانیم احساسات خود را طوری مدیریت کنیم که به ما انرژی و جهت بدهد.

تحقیقات نشان دادند فقط ۲۰ درصد موفقیت به خاطر IQ است و بیشتر به خاطر حالات روحی است. اگر از حالات روحی خود اطلاعی نداشته باشیم، آن‌ها ما را کنترل می‌کنند.

خودآگاهی یعنی بتوانیم احساساتمان را به‌دقت بخوانیم. در این صورت می‌توانیم نگرش و حالات مخرب درون خود را مدیریت و تنظیم کنیم. تسلط بر حالات خود برای تسلط بر شخصیت خودمان ضروری است.

 

  1. خودباوری

ما می‌دانیم غیبت کردن و شایعه‌پراکنی کار درستی نیست. خودباوری یعنی بتوانیم بر موضوعاتی که می‌خواهیم تمرکز کنیم.

اگر دیگران راجع به موضوع دیگری صحبت کنند، می‌توانیم از آن‌ها دوری‌کنیم. راحت باعث تخریب خودمان می‌شود. به‌جای اینکه به افراد و شرایط اجازه دهیم برای ما تصمیم بگیرند روی چه چیزی تمرکز کنیم، خودمان باید انتخاب کنیم.

نگرش‌هایی که باعث ضعف شخصیت شما می‌شوند؛ شما خوب نیستید ….. ناتوان …. معمولی … کم‌ارزش …

نگرش‌هایی که درست هستند؛ پرقدرت … هدفمند … توانا … بااستعداد ….. شما باید با صداهای سمی مقابله کنید.

خودمان را باور کنیم به‌جای اینکه شخصیت خودمان را تخریب کنیم.

 

  1. خود انگیزشی

اگر شما دنبال دیگران برای ایجاد انگیزه هستید، آن‌ها از این کار دوری می‌کنند. همیشه بهترین کار همان است که خودتان انجام می‌دهید. بعضی روزها بهتر از روزهای دیگر است، ولی هرروز برای شما بهترین است.

انگیزه دلیل کارهایی است که انجام می‌دهیم و نمی‌دهیم.

انگیزه باعث افزایش بهره‌وری و تعهد فردی می‌شود. می‌دانید چگونه سخت تلاش کنید و برنامه‌ریزی کنید.

 

  1. متمایز کردن خود

بدانید به کجا می‌رسید و دیگران از کجا شروع می‌کنند که کلید اصلی برای یک زندگی سالم است. شما می‏دانید وقتی مردم به هم می‌رسند احساسات مختلفی بین آن‌ها به وجود می‌آید.

مثلاً بعضی به یکدیگر غبطه می‌خورند و باعث قطع ارتباط و از بین رفتن حلقه‌های ارتباطات می‌شود که کلید یادگیری است. تکرار این کار باعث بی‌نظمی می‌شود و حس سرزنش، گناه و قربانی شدن را داشته باشیم.

وقتی خودمان را از دیگران متمایز می‌کنیم، مسئولیت اینکه چه کسی هستیم و کجا هستیم را می‌پذیریم. مسئولیت یعنی توانایی جواب دادن ما. مهارت قوی که انتخاب و آزادی عمل ما را زیاد می‌کند. ما را در قبال واکنش و کارهای دیگران مقاوم می‌کند.

 

  1. دوست داشتن خودمان

دوست داشتن دیگران بدون اینکه خودمان را دوست داشته باشیم نتیجه ناامیدی است و اینکه دنبال تأیید دیگران هستیم. گاهی اوقات نوشتن بهترین چیز برای دیگران دردناک است. و نوشتن بهترین چیز برای خودتان، گفتن حقیقت است.

به خاطر این است که در هواپیما می‌گویند در شرایط بد ماسک اکسیژن را قبل از دیگران برای خود بگذارید. انجام ندادن این کار برای شما خوب نیست.

به‌جای خدمت به دیگران، خودتان را دوست داشته باشید.

این ۵ اصل کمک می‌کنند آنچه را می‌خواهید کشف کنید و بیان کنید. آن‌ها کمک می‌کنند ارتباط واضحی از شخصیت خود داشته باشید و از ناراحتی پشیمانی دوری‌کنید.

یک نظر

  1. چقدر عالی و آموزنده.ممنونم که اعتماد به نفس داشتن رو یاد میدید.

نظرتان را بفرمایید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.