Home / مقالات / واقعا اعتماد به نفس داشته باشید
افزایش اعتماد به نفس
اعتماد به نفس

واقعا اعتماد به نفس داشته باشید

خیلی راحت است فقط به خودتان بگویید: اعتماد به نفس داشته باش!

اما همه ما به خوبی می دانیم که در زندگی واقعی، این شیوه به این ترتیب خیلی کارایی نخواهد داشت. اعتماد به نفس تنها به معنای آن است که به خوبی می دانید که چه می کنید.

پس بر این استدلال انجام می پذیرد که هر چه بهتر و دقیق تر از تکلیف خود آگاه باشید و به اصطلاح تکلیف خود را بدانید، قاعدتا اعتماد به نفس بیشتری را در خود احساس خواهید کرد.

تنها کافی است درباره کاری که می کنید عمیقا فکر کنید و صداقت و صراحت داشته باشید.

 

اعتماد به نقس را در لحن خود نشان دهید

اعتماد به نفس بالا همیشه خریدار دارد. در واقع، شما را در ذهن و نظر مردم جا می اندازد. وقتی خودتان خودتان را باور و قبول داشته باشید، دیگران هم احساس می کنند که می تواتتد به شما اعتماد کنند تا به آنچه مدعی اش هستید و بر زبان می آورید جامه عمل بپوشانید؛ به این ترتیب به آنها القا می شود که شما را جدی بگیرند.

فرض کنید می خواهید مرحله مهم و مشکل از یک پروژه کاری را به انجام برسانید. اگر حرفتان را زیر لب بزنید و سرتان را پایین بیندازید و کفش هایتان را نگاه کنید، کارتان بسیار مشکل تر خواهد شد تا اینکه صحبت را با لبخندی مطمئن و شرح کامل و واضح نظر خود شروع کنید، به ویژه زمانی که رقیب کاری تان هم شخصی چرب زبان و با اعتماد به نفس بالا باشد که میدان را از شما می گیرد.

وضعیت در برابر دیگر همکاران و رئیستان هم بر همین منوال خواهد بود.اگر به شکلی ظاهر شوید که نشان می دهد خجالت می کشید و از خود مطمئن نیستید، دیگران هم همین حس را در برابر شما پیدا می کنند و موفقیت حاصل نمی شود.

خودباوری حسی مسری است. اگر خودتان آنرا داشته باشید، دیگران هم به شما اطمینان می کنند. نحوه صحبت و شیوه بیان شما بخش مهمی از شخصیت شما را معرفی می کند. بنابراین سعی کنید نکات زیر را در سخن گفتن مد نظر قرار دهید:

  • واضح و روشن صحبت کنید بی آنکه زیر لب حرف بزنید، بیش از اندازه در کلام خود نرمش نشان دهید یا تعلل به خرج دهید.
  • از همان ابتدا که سخن آغاز می کنید، تصمیم بگیرید که به چه نحوی می خواهید نظر خود را ابراز کنید؛ بدین ترتیب هنگامی که زمان لازم فرا می رسد به خوبی می دانید که در حال انجام چه کاری هستید.
  • هر گونه گفت و شنود مشکل و پیچیده را قبلا با یک دوست نزدیک یا در برابر آینه تمرین کنید.
  • از کلمات و جملا مثبت استفاده کنید. نگویید: “باید بتوانم…” به جای آن بگویید: “من می توانم…”

همواره به خاطر داشته باشید که پس از شرکت در یک جلسه از هر نوعی که باشد، به جای تمرکز بر شخص خودتان باید حتما بر طرف مقابل متمرکز باشید.

پس در نخستین گام مربوط به خودآگاهی، باید حواستان را جمع کنید و به خود یادآور شوید که به جای فکر کردن درباره خودتان، شایسته است بر طرف مقابل و برداشت های او از کلام متمرکز شوید.

منبع:مجله راز شماره ۶۳

 

نظرتان را بفرمایید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.